Friday, April 15, 2011

Warna-Warni Hidupku..:)


Assalamu'alaikum..

Hye! Hye! Hye! hari ni mood terlebih ceria. Kenapa? Sebab gambar kat atas tu.. Gambar tu Adib yg lukis. Salah sorang dari ahli group PBL sy. Tiap kali tengok mesti nak tergelak. Hehehe.. adib..adib.. Dia cakap dia tidur pukul 4.00 pg tuk siapkan lukisan ni. Terharu..terharu..kitorang semua satu group dah 2 tahun. Dan lepas ni kitorang akan berpisah. ye ke?? huhu..tak tahu lagi..mungkin tak kan satu group dah sebab next year insyaAllah kami akan mula menjejakkan kaki ke hospital. Kena lulus 1st professional exam dulu. Miga semua MBBS 13th Legacy lulus dgn jayanya. Ameen..:)

Untuk yg tak tahu, PBL stand for Problem Based Learning. Kitorang akan dapat trigger pasal clinical case pastu kena bincang dalam group. Tiap2 2 minggu akan dapat case baru, discuss untuk diagnose penyakit apa then present related topics for the next week.. We share many things together. Gelak same2..buat muka blur same2..hehe..kena marah dgn lecturers same2..byk la..diorang semua jadikan hidup sy macam pelangi..warna warni..cantik..=) tp of course pelangi ciptaan Allah jauh lagi cantik..subhanallah.. I LOVE U ALLAH!!!

Kat sini, sy nak bg komen untuk setiap org dlm group sy..boleh ke?? Boleh la kot ea..huhu..

1) Aizat Azam

Kenapa start dgn aizat?? Sebab..dia batch leader kami semua!! (13th legacy). Pandangan sy tentang dia.. He is very responsible person.Kalo nak bg tugas pape, senang la.. InsyaAllah gerenti siap. Nampak bakat dan kewibawaan beliau sebagai seorang pemimpin. Dr. Lela (dr. yg ajar kami patho) cakap dia romantik coz when he speak, pace dia cam lambat sket..mungkin sebab dah kawen kot..huhu..entah. yang tu kena tanye isteri dia..(kak syaheeda azhar a.k.a isteri mithali) hehehe..jangan marah ea kak..:) aizat, jaga kak sya elok2..:)

2) Sulaiman Roslan

Ni our big brother!! Our saviour!! huhu.. saya suka bila dia bagi input or present dalam PBL. Best and sy boleh paham..dia byk tolong kami semua masa awal2 1st year dulu. Awal2 dulu takot gak dgn dia, sebab dia besar..hehe..jangan marah ye sulaiman..mungkin sebab sy kecik kot..:) tapi dia baik la..serius..rasa macam abg yg sangat menjaga kebajikan adik2 nya..chewaah.. dia gak la org paling pandai dalam membahagikan tugasan untuk present dalm group kami. Org lain buat xtau je..Thanks Sulaiman!! Moga terus sukses lepas ni. u can do it!!

3) Hatim Ahmad

Hmmm...nak cakap ape ea?? hehe.. oh ye, ni budak paling active dalam group kami. hyperactive!! kecik2 dulu mesti penat mak dia nak jaga. Ye ke hatim?? huhu.. Dia menkecohkan group kami. Awal2 dulu nampak cam budak nakal tapi rupanya baik je..kawan2 sy semua baik.. (bodek sket..:) Hatim maki-san =)

4) Nazir Hairi

Haaa..ni ulat buku dalam group kami. Semua buku dia nak angkut kalo bleh.hehe.. jangan marah nazir..:). nazir..bg sy sgt2 rajin n bijak. Tulisan dia lagi lawa dari sy. handout yg dia buat siap ada kaler n lukisan lagi tu..kalo sy..xda maknanya nak lukis2..kaler2..x reti.. rasa mcm nak je photostat nota2 dia, compile pastu jual kat junior. buat bisnes sket.. boleh nazir?? hehe.. dia la yg selalu jadi penyelamat dalam group kami bila semua org blur or buat2 blur. huhu.. Thanks nazir..:) Jasamu dikenang..huhu..

5) Amirul Adib

Yang ni plak raja lawak dalm group kami. Selalu buat org 'terpaksa' gelak dgn lawak2 dia. Awal2 dulu control gak xnak gelak tp x boleh..explode jugak!! tapi kadang2 kami semua risau bila dia buat lawak dgn lecturer takot lecturer xleh trime. Asal dia buat lawak je, sy pandang muka lecturer nak tgok reaction. Sekali lecturer pun gelak sama. Huh! Nase baek..adib..adib.. Dia buat semua org nampak makin muda sebab asyik gelak je..huhu.. Tapi dlm lawak2 dia tu, dia seorang yg menghormati org lain. yg tu sy paling respect pasal dia. kalau nak buat pape yg melibatkan org lain, dia minta izin dulu. kalo dia buat silap, dia mitak maaf. bagus la.. adib, betul la dr.lela cakap. everyone will like u..:) Keep the good work!

6) Tajusubkei

Betul ke ejaan name tu? kalo salah, sori suki.. Suki ni agak pendiam. jadi sy xtau sgt pasal dia. cam misteri sket.. huhu.. tapi ok je sebab semua org ada perangai masing2. kalau semua org nak bercakap, habis la..insyaAllah dia seorang pendengar yg baik. lgpun kita semua ada 2 telinga, satu mult. So, kena bgy dgr instead of byk cakap kan?? tapi walaupun dia diam, dia selalu involve dgn ape yg kitorg buat. kalau tgok dia dgn brothers macam kecoh je..mungkin dia segan dgn sister atau nak menjaga hati.. camtu ke suki? wallhu'alam..tu kena tanye suki sendiri.. :)

7) Kak Yumni

Ni kakak sy..hehe..tapi tiap kali sy keluar dgn dia, org akan suruh sy yang jaga dia instead of dia jaga sy. hahahah. nape tu ea? Dia cakap sebab sy lg matang dr dia. dia nye mental age baru 14 tahun. sy?? entah..lame x check..huhu.. kak yum ni suka bergurau and nyakat org. ada je benda yg dia nak guraukan.. huhu.. kdg2 sy pun konfius dia gurau ke..betol2 ke.. hehe.. dia selalu cakap sy baik sedangkan dia jauh lagi baik dari sy..kak yum, jgn cakap camtu lg ea..segan sy dgn akak..sape la sy ni..sekolah biase, hafaz quran pun tak.. selalu la tegur2 sy kalau sy buat silap ye kak..:) sayang akak!!

8) Fatin Ismail

Ni mak datin dalam group kami. hehehe..xda la..gurau je. cik ten, jgn marah!! Cik ten paling best bila dia present. Konfirm lengkap dan paham. Best2.. bak kata dr. lela dia simple n straight forward. Jadi divider bile sy yg complex ni deviate entah ke mana. hahaha. tgok pada dia nye perwatakan, sy rasa dia akan jd somebody big in future. InsyaAllah..cam Prof Muhaya gitu.. cik ten, leh ada program sendiri pas ni.. nak autograf ea.hehehe

9) Safina

"i want to add on." hehehe.. tu dia punye trade mark. Ada je idea dia nak menambah. kadang2 kitorang x paham pun, tp buat2 paham. hehe..pnut, jgn marah ea..nnt kena jual! hehe.. pnut ni kdg2 klakar. suka buat muka blur tapi kalau doc tanye soalan, ada je jwpn nye..salah ke..betul ke..tu lain cter..huhu..yg penting jawab. betol x pnut?? ha, pastu thanks pnut slalu bg tumpang kete gi cafe. pasni kalo posting same2 bleh tumpang lagi ea. hehe..buat muka x malu sket..:P

10) Izzati

Ratu cantik group kami.. huhu.. Puji sket..(zati, nnt blanje makan ea!) hehehe. zati ni kalo ngan kitorang dia bising je tp kalo dlm PBL dia cam tak byk cakap sgt. tapi bile dia cakap, mmg ada point la..bagus2..rasa2 nya sebab dia nak bg can kat org lain bercakap kot. huhu.. tapi zati ni baik hati tau..comel je..matang plak tu. She doesn't have to do anything to make her look matured. huhu. sy matured x?? entah..hehe.

11) Amnani

Nani sgt rajin. sy selalu buli dia suruh tulis differential diagnosis kalo time kitorang bincang. pastu sy tukang photostat je. hehehe. Bukan malas cuma tulisan nani kemas dan cantik sebab tu suruh dia tulis. hehe..ye ke?? malas tu cam lagi significant je..hehe.Terima kasih nani!! hehe..dalam PBL. nani pun tak byk cakap. segan ngan brothers ye..hehe..buat muka x malu cam shima ni je nani..huhu. Pape pun semua org ada kelebihan msg2, dun wori. sori nani, kalau shima ada wat salah pape..:)

12) Hashima Wahab

Saya la ni..huhu..xkan nak komen diri sendiri..kan?? :)


* Ok tu je kot sy nak merepek. last but not least, thanks kawan2 semua for everything!! Untuk segala ilmu yg dah diberi, minta halal ye. Makan minum semua..minta halal jugak. minta maaf kalau shima ada buat salah selama ni..moga kita semua akan lulus semua exam yg mendatang, jadi doctors yg baik dan paling penting jadi hamba Allah yg soleh dan solehah dan jadi khalifah yg mengakkan kalimah syahadah di muka bumi Allah ni. InsyaAllah..ameen.. Love u all soooo much!! Moga redha Allah sentiasa bersama kita semua :) wallhu'alam..

2 comments:

Bintu Rafee said...

meriah2!

Laut biru said...

hehe..saja2..penghargaan buat mereka..:)